Szakács - Pincér
Felnőtteknek szakmai oktatása esti rendszerben
Általános tudnivalók:
- A felnőttek szakmai oktatása az első és a második szakképesítés megszerzése esetében is ingyenes.
- A képzéseket megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk.
- A képzési idő esti munkarend esetén egy tanév. A nappali oktatásra meghatározott óraszámot felnőttek esetében 40-50%-ra csökkentjük, előzetes tanulmányokat beszámítunk.
- A felnőttek számára meghirdetett képzésekre már 16 éves kortól lehet jelentkezni, a jelentkezésnek felső korhatára nincs.
Az új szakképzési rendszer rugalmas, a meglevő ismereteket felmérjük, beszámítjuk. Irányítjuk, segítjük a felkészülést a szakmai vizsgára. Az elméleti tananyagot e-learning formában rendelkezésre bocsátjuk.
VÁLASZTHATÓ SZAKMÁK
Szakács4 1013 23 05 (2020)
Pincér-vendégtéri szakember
4 1013 23 04 (2020)
A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat "varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.
Kompetenciaelvárás
A jelentkezés feltétele a befejezett 10. osztály.
A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.
Kompetenciaelvárás
Jó
kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy
terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő
képesség.
A jelentkezés feltétele a befejezett 10. osztály.