Kedves Érdeklődő!

A Sárvári Turisztikai Technikum a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola jogutódjaként jött létre a gimnáziumi és a szakképzési feladatellátás szétválasztásával. Az intézmény fenntartója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Vas Megyei Szakképzési Centrum iskolája vagyunk.

Iskolánk 23 éve segíti Sárvár város és a régió idegenforgalmi fejlődését a turizmus és a vendéglátás területén érettségizett, idegen nyelveket beszélő szakemberek képzésével.

Tevékenységünk sokszínű: nappali rendszerű öt évfolyamos technikumi képzés, érettségizettek számára szakképzés, esti rendszerű felnőttoktatás, felnőttképzés. A turizmus-vendéglátás ágazatban oktatható összes alapszakma választható intézményünkben. A társadalmi és oktatáspolitikai változásokra nyitottak vagyunk, kínálatunk rugalmasan alkalmazkodik az igényekhez, valamint a törvényi előírásokhoz.

Erősségünk a nyelvoktatás. A szabadon tervezhető órakeret terhére két idegen nyelvet oktatunk. Diákjaink kezdő vagy haladó csoportban tanulhatják az angol és a német nyelvet is, így jó eséllyel szerezhetnek középfokú nyelvvizsgát tanulmányaik végére. ECL és ORIGÓ nyelvvizsgahely vagyunk, diákjaink helyben vizsgázhatnak.

Iskolánkban jól felszerelt tanirodák, tankonyha és tanétterem, városunkban sok színvonalas külső gyakorlóhely áll rendelkezésre. A cégek, vállalatok örömmel kötnek tanulószerződést, szükség van a munkaerőre. Udvarias diákjaink igazi segítséget jelentenek a vendégek kiszolgálásakor, miközben korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak. A Spirit, a Park Inn, az Ensana (Danubius), a Bassiana szállodák mellett Sárváron a Tinódi, a Nádasdy, a Platán, a Várkapu vendéglőkben illetve büki, szombathelyi, celldömölki szállodákban, illetve vendéglátó egységekben is gyakorolnak tanulóink. 30 gyakorlóhellyel állunk kapcsolatban.

A szakképzés magas színvonalát mutatja, hogy a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen minden évben sikerrel szerepelnek diákjaink.A csapatversenyeken is ügyesek vagyunk, fontosnak tartjuk, hogy az együttműködés, az összedolgozás képessége kialakuljon diákjainkban. Bátran kezdeményezünk, támogatjuk az új ötleteket, fogékonyak vagyunk az újszerű megoldásokra.

Büszkék vagyunk arra, hogy az innovatív gondolkodást támogató, kulturált környezetben, jó hangulatú közösségekben dolgozunk, szabadidős programok és sportolási lehetőségek színesítik az oktatást.

Látogasson el hozzánk, szívesen látjuk!

Hevér Mihályné, igazgató

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el