Felnőttek szakmai oktatása

Keresztfélévben meghirdetett képzéseink

  • Szakács /Turizmus-vendéglátás
  • Pincér-vendégtéri szakember /Turizmus-vendéglátás

Tervezett indulás: 2021. február 

Iskolánk felnőttek oktatásához két csoportot szeretne indítani 2021. februári kezdéssel, Szakács, illetve Pincér-vendégtéri szakember szakképzettség megszerzéséhez.

Az egy éves képzés során 3 hónapig az iskolában ágazati alapozó oktatásban vesz részt a jelentkező, majd az ágazati alapvizsga után duális képzés keretében szakképzési munkaszerződés alapján folytatja tanulmányait, így az oktatás mellett munkabért kap.

Az új szakképzési rendszer rugalmas, a meglevő ismereteket felmérjük, beszámítjuk. Irányítjuk, segítjük a felkészülést a szakmai vizsgára. Az elméleti tananyagot e-learning formában rendelkezésre bocsátjuk.

Általános tudnivalók:
  • A felnőttek szakmai oktatása az első és a második szakképesítés megszerzése esetében is ingyenes.
  • A képzéseket megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk. Kevés számú jelentkezés esetén megvizsgáljuk az egyéni munkarend lehetőségét. Azon vagyunk, hogy az iskoláink által oktatott szakmákra jelentkezőket ne kelljen elutasítanunk.
  • A képzési idő esti munkarend esetén egy év. A nappali oktatásra meghatározott óraszámot felnőttek esetében 40-50%-ra csökkentjük, előzetes tanulmányokat beszámítunk. Ha rövidebb idő alatt szeretné a szakmát elsajátítani, akkor is keressen minket, hátha találunk rá megoldást.
  • A felnőttek számára meghirdetett képzésekre már 16 éves kortól lehet jelentkezni, a jelentkezésnek felső korhatára nincs.

VÁLASZTHATÓ SZAKMÁK

Szakács

410132305

Pincér-vendégtéri szakember

 410132304

A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat "varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként. 
Azoknak a kreatív személyiségeknek ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

Kompetenciaelvárás
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség. 

A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést. 
Azoknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

Kompetenciaelvárás
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő képesség.


Cukrász

410132301

A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt. 
A szakmát azoknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

Kompetenciaelvárás
Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés, kreativitás, jó problémamegoldó-, stressztűrő-, együttműködő képesség, rugalmas szervezőképesség, nagy terhelhetőség.

Panziós-fogadós

 410132303

A panziós-fogadós feladatai rendkívül szerteágazóak, hiszen a szakma óriási fejlődésen ment és megy keresztül napjainkban is. A szakma szépsége, hogy a turizmus szereplőinek igényeit szolgálja ki, a panziós-fogadós óriási felelősséggel van felruházva, hiszen rendkívül sok feladatot kell egy személyben ellátnia.

Kompetenciaelvárás
Széleskörű tájékozottság, jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, vendégszeretet, szervezőképesség.


© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el