Felnőttek szakmai oktatása
Keresztfélévben meghirdetett képzéseink
- Szakács /Turizmus-vendéglátás
- Pincér-vendégtéri szakember /Turizmus-vendéglátás
Tervezett indulás: 2021. február
Iskolánk felnőttek oktatásához két csoportot szeretne indítani 2021. februári kezdéssel, Szakács, illetve Pincér-vendégtéri szakember szakképzettség megszerzéséhez.
Az egy éves képzés során 3 hónapig az iskolában ágazati alapozó oktatásban vesz részt a jelentkező, majd az ágazati alapvizsga után duális képzés keretében szakképzési munkaszerződés alapján folytatja tanulmányait, így az oktatás mellett munkabért kap.
Az új szakképzési rendszer rugalmas, a meglevő ismereteket felmérjük, beszámítjuk. Irányítjuk, segítjük a felkészülést a szakmai vizsgára. Az elméleti tananyagot e-learning formában rendelkezésre bocsátjuk.
- A felnőttek szakmai oktatása az első és a második szakképesítés megszerzése esetében is ingyenes.
- A képzéseket megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk. Kevés számú jelentkezés esetén megvizsgáljuk az egyéni munkarend lehetőségét. Azon vagyunk, hogy az iskoláink által oktatott szakmákra jelentkezőket ne kelljen elutasítanunk.
- A képzési idő esti munkarend esetén egy év. A nappali oktatásra meghatározott óraszámot felnőttek esetében 40-50%-ra csökkentjük, előzetes tanulmányokat beszámítunk. Ha rövidebb idő alatt szeretné a szakmát elsajátítani, akkor is keressen minket, hátha találunk rá megoldást.
- A felnőttek számára meghirdetett képzésekre már 16 éves kortól lehet jelentkezni, a jelentkezésnek felső korhatára nincs.
VÁLASZTHATÓ SZAKMÁK
Szakács
410132305
Pincér-vendégtéri szakember
410132304
A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi
szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a
vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe
van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A
szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat "varázsol" remek ízérzékével és
kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési
területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen
dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte
szakácsként.
Azoknak a kreatív személyiségeknek ajánljuk, akik
szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó
szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.
Kompetenciaelvárás
Remek
ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség,
a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség,
kreativitás, együttműködő képesség.
A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben
fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd
felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál,
utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a
fizettetést.
Azoknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás
területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A
szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a
munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú
tanulmányok folytatására.
Cukrász
410132301
A cukrász
tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából
cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. A
cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt,
hanem élményt teremt.
A szakmát
azoknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai
érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.
Panziós-fogadós
410132303
A panziós-fogadós feladatai rendkívül szerteágazóak,
hiszen a szakma óriási fejlődésen ment és megy keresztül napjainkban is. A
szakma szépsége, hogy a turizmus szereplőinek igényeit szolgálja ki, a
panziós-fogadós óriási felelősséggel van felruházva, hiszen rendkívül sok
feladatot kell egy személyben ellátnia.