Szösszenetek a diákok munkanaplóiból:

"Nagyon jól éreztem magam, kellemes volt a légkör, mindenki közvetlen volt. A feladatokat a mi tehetségünkhöz mérten szabták ki. Nem volt megerőltető, érdekes volt."

"Összefoglalva egy fantasztikus élmény volt számomra és biztos mindig emlékezni fogok az ott tanult dolgokra."

"Rengeteget tanultam mind kulturális, mind szakmai szempontból. Annak különösen örülök, hogy idegen környezetben gyakorolhattam az angol nyelvet, hiszen számomra ez is egy új élmény volt."

"A pincérek és a manager megtanították használni a kávégépet, eszpresszót és lattét készíteni. Ezen kívül egy kis bartenderkedést is tanultam."

"A város egyszerűen gyönyörű volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire odaleszek érte, nem láttam még ilyen tiszta települést."

Erasmus + diák mobilitás

Lengyelországban JÁRTUNK

Izgatottan és nagy várakozással indultunk neki a két hetes mobilitásnak 18 diákkal. Az éjszakai utazás több mint 12 órát tartott, hosszú és fárasztó volt, de a Rzeszówban töltött két hét feledtette velünk a buszos út kínjait.

Kapcsolattartónk a fogadó intézménynél Beata Smuc, egy fiatal, kedves, segítőkész hölgy volt. Bármikor elértük, ha kérdésünk vagy kérésünk volt, és ő készséggel állt rendelkezésünkre. A város profi férfi röplabda mérkőzésére is ő szerzett nekünk jegyeket. A szervezetnél dolgozó fiatal és kedves önkéntesek is kalauzoltak minket végig, megmutatták a várost, tartottak nekünk kulturális és nyelvi workshop-okat.

A diákok négy illetve öt csillagos szállodákban szerezhettek szakmai gyakorlatot négy féle területen: a recepción, a marketing részlegen, a vendégtérben és a konyhában. Tevékenységek széles skáláját végezték, eddigi tudásukat tovább fejleszthették. A gyerekek elmondása szerint, a gyakorlat folyamán többet tanulhattak, mint az iskolában az elméleti órákon. Europass bizonyítványt és oklevelet kapott mind a 18 diák a külföldi gyakorlat teljesítésének befejezésével.

Az Open Café alkalmával több témában is tudtunk kommunikálni a városban élő külföldi diákokkal.

Az első hét szombatján elutaztunk a łańcuti főúri kastélyt meglátogatni Łańcut városába. A kitűnő állapotban fennmaradt, páratlanul szép 17. századi kastély Lengyelország egyik leggazdagabb vára. Másnap fakultatív kirándulást szerveztünk Krakkóba.

Rzeszów városának főtere és azt azt körülvevő épületek alatt egy egyedi pincerendszer található, ezt a földalatti interaktív múzeumot is megtekinthettük idegenvezetéssel két csoportban.

A diákok öröme, és a pozitív visszajelzéseik, hogy jól érezték magukat boldogsággal töltött el bennünket. Ügyesen rendet tartottak maguk után a konyhában, a fürdőben, kivették a részüket a mosogatásból, teregetésből, vasalták a munkaruháikat, pakoltak az előszobában. Úgy érezzük, hogy igazi pótanyákká váltunk.

Résztvevő diákok: Baranyai Áron, Böröndi Barbara, Dömötör Alexa, Kiss Kristóf Martin, Őri Martin, Petrányi Csenge, Suborits Róza, Gaál Réka, Marton Boglárka, Csay Csenge, Csonka Sebestyén, Dénes Loránd, Gyurák Rozina, Kolonics Zoé, Murai Barnabás, Mészáros Hanna, Pipics Vivien, Szabó Luca

Fogadó szervezetünk: INPRO International Project Association, Rzeszów

Kísérő tanárok: Horváthné Tischler Noémi és Langerné Varga Zsófia 

Képgaléria

Szakmai képek

Szabadidős képek

Tanusítványok

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el