Turizmus Világnapja 2021.

2021.09.27

Iskolánk is csatlakozott a Turizmus Világnapjához


Tudtad?
Az utazók és a zarándokok, hajósok védőszentje Szent Kristóf, a tizennégy segítő szent egyike, a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja.


Szeptember végén 1980 óta ünnepeljük a Turizmus Világnapját, amelyhez iskolánk, a Sárvári Turisztikai Technikum is csatlakozott ebben az évben is. A világnap célja, hogy a közös ünneplés lehetőségét biztosítsa a turisztikai szektornak, valamint a szépre vágyó, kíváncsi utazóknak. A világnaphoz csatlakozva mindkét szerepkört kipróbáltuk tanóráinkon, vendégek és vendéglátók is voltunk, együtt ünnepeltünk.

Szalai Valéria tanárnővel a szállodai órán mindkét szerepkörben tetszelegtek diákjaink. Utazási irodában klassz programokat, úti célokat ajánlottak egymásnak a 12.C osztály turisztikai csoportjának diákjai. Szállodai recepciós szituációban segítették a fiatal vendégek izgalmas időtöltését. Internetes ajánlatok között böngészve kerestek komplett programot kortársaiknak.

Dugmanits Ádám tanár úrral az 5/13. Turisztikai szervező, értékesítő csoport diákjai vállalkozási alapismeretek órán fiktív egyéni vállalkozásuknak logót és jelmondatot terveztek.

Takácsné Horváth Ágnes tanárnővel a 11.C teljes osztálya egy városnéző kiránduláson vett részt. A városi turista térkép segítségével a "Sárvári Páros lábak" program keretében keresték fel a város nevezetességeit. A túra során élvezték a felfedezés kínálta szabadságot, a kellemes időtöltést. 'Turistaként' képeket készítettek saját élményeikről és természetesen sok selfie is készült. Jó volt egy kicsit itthon turistának lenni!


12.C Turisztikai szervező és értékesítő csoportja - Minden, ami utazás

5/13. Turisztikai szervező és értékesítő csoport  - Vállalkozzunk! Tervezzünk arculatot!

11.C osztály - "Sárvári páros lábak" városnéző túra

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el