Szerethető matematika

2020.10.30

SZEMA versenyen 2 csapatunk szerzett BRONZ minősítést.

A matematikát kívánja népszerűsíteni a SZEMA - SZErethető MAtematika verseny, amelyet a Vas megyei szakgimnáziumok és szakközépiskolák diákjainak szerveztek. A versenyt még az előző tanév 9-10-es diákjainak írták ki a rendezők, de a járvány miatt a 2020/2021-es tanév elején került megrendezésre. Iskolánkból 2 csapat indult:

  1. NEM Mindlány csapat: László Olivér, Petrányi Csenge, Sebők Bianka
  2. 2+1 csapat: Bodor Réka, Czeglédi Alexandra, Horváth Bence

Mindkét csapatunk BRONZ minősítést szerzett, a NEM Mindlány csapatunk a kategória I. helyén,  míg a 2+1 csapat pedig a IV. helyen végzett.

A SZEMA versenyen a csapatoknak öt feladatot kellett megoldani, amelyek megoldására húsz percet kaptak a csapatok: volt hagyományosnak tűnő totó, érdekes geometria, mindennapok matematikája, rejtvények-fejtörők, matematikai eszköztudást igénylő feladatok. A gyakorlatias, életközeli és szakmákhoz kapcsolódók feladatokban a hangsúlyt a matematika alkalmazhatóságára helyezték a verseny szervezői. Fontos szerepet kapott a kreativitás, hogy mennyire érvényesül a csapatszellem, és az is, hogy a csapattagok mennyire tudják megosztani a feladatokat úgy, hogy egymást kiegészítve dolgozzanak.

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el