![](https://img.youtube.com/vi/mQWDIWT7SmY/sddefault.jpg)
Szakács képzés indul
![](https://ea21c9f4d8.cbaul-cdnwnd.com/9c71b71061e5bc2e846602dafcc85fc7/200001704-255582555a/szak%C3%A1cs-48.jpg?ph=ea21c9f4d8)
A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat "varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.
Kompetenciaelvárás
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.
A jelentkezés feltétele a befejezett 10. osztály.
![](https://ea21c9f4d8.cbaul-cdnwnd.com/9c71b71061e5bc2e846602dafcc85fc7/200000962-861ef861f2/sz%C3%ADvesen%20l%C3%A1tunk%20%281%29.png?ph=ea21c9f4d8)