PÉNZ7

2021.03.13

Iskolánk diákjai ismét részt vettek a PÉNZ7 rendezvényein

Március 1-én kezdődött a PÉNZ7, hétfőtől egy héten át a "Tudatos pénzkezelés a családban - Családi költségvetés" és az "InnoVál(L) - Vállalkozz okosan" témaköreiben mélyedhettek el  iskolánk diákjai. 

Tanulóink a program indulásától, minden tanévben részt vesznek az Európai Pénzhét (European Money Week) közel harminc országot átfogó programjában. Ebben a tanévben országszerte mintegy ezer iskola kapcsolódott be a pénzügyi tudatosságot népszerűsítő programsorozatba, melynek eseményei 2021. március 1-5. között zajlottak. 
A Sárvári Turisztikai Technikumban minden diák részesül pénzügyi alapismeretek képzésben, oktatási programunk részeként 10. évfolyamon Pénzügyi és vállalkozói ismereteket tanulnak. A tantárgy célja, hogy a következő generációk minden támogatást megkapjanak ahhoz, hogy tudatos döntéseket tudjanak hozni gazdasági kérdésekben, szaktudásuk megszerzése mellett tudatosan készüljenek vállalkozói karrierjükre.
A gyakorlatorientált kerettanterv első része arra világít rá, hogy felelős pénzügyi döntésekre, tudatos tervezésre és kockázatvállalásra van szükség minden szinten: legyen szó egy gyerek életében az első pénzügyi döntésről a babakötvény kapcsán, a pályaválasztásról, a családi költségvetés egy eleméről vagy akár arról, hogy a boltban melyik polcot választják.
A tantárgy második részében szereplő vállalkozási ismeretek terén az a cél, hogy az iskola nemcsak képes legyen közvetíteni egy hiteles vállalkozó kultúrát, átadni gyakorlatorientált vállalkozási ismereteket, hanem képes legyen felismerni és fejleszteni a diákok azon kompetenciáit, melyek egy sikeres munkavállalói, vagy vállalkozói karrier alapjait adják

Takácsné Horváth Ágnes
Pénzügyi és vállalkozói ismeretek 

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el