PÉNZ7 2022.

2022.04.02

Iskolánk diákjai ismét részt vettek a PÉNZ7 rendezvényein

2022. március 7-11. között a nyolcadik PÉNZ7 köznevelési témahét valósult meg iskolánkban, pénzügyi témakörben a "Pénzügyi tervezés, megtakarítások" témakörben.

Tanulóink a program indulásától, minden tanévben részt vesznek az Európai Pénzhét (European Money Week) közel harminc országot átfogó programjában

A 2022-es PÉNZ7-en több tanórán is bekapcsolódtunk a programba. Viziné Kárpáti Györgyi tanárnővel angol nyelven a 10.T és 11.T haladó csoportjaival Kahoot-oztunk, pénzzel kapcsolatos szókincset bővítettünk, idiómákat használtunk, általános gazdasági szakkifejezések jelentését beszéltük meg. Némi történelmi vonatkozás is előkerült, szintén angolul.
A 9. évfolyam egy összevont nyelvi csoporttal kimentünk a benzinkúthoz, megnéztük a várakozó autókat és beszélgettünk a jelenlegi kialakult helyzetről, a kormány árbefagyasztási intézkedéseiről, a felvásárlási-lázról/pánikról, benzinturizmusról részben angolul, részben a nyelvi korlátok miatt magyarul. Az iskolába visszatérve a megtakarításokról, babakötvényről, kamatozásukról és ezek hasznosságáról folytattuk a beszélgetést.
Horváthné Tischler Noémi tanárnővel a PÉNZ7 alkalmából az angol órán megismerkedtünk a pénzautomata (ATM) használatával angol nyelven. Egy prezentáció alapján megtanultuk az automaták képernyőjén előfordulható angol kifejezéseket, továbbá a készpénzfelvétel folyamatát. A PIN kód biztonságban tartásának a fontosságáról is szót ejtettünk. Megnéztünk egy rövid YouTube videót is a ATM használatáról. Végül a Kahoot internetes játék alkalmazással játszottunk egy 10 kérdésből álló kvízt, amiben az órán elhangzott információkkal kapcsolatban válaszoltak a diákok a kérdésekre. 
Szalai Valéria tanárnő szakmai óráin kipróbáltuk a diákokkal a 
A MoneySim ingyenes pénzügyi szimulációs játék-ot, amely egyben egy játékosított oktatási eszköz is. A játék célja, hogy a középiskolás fiataloknak segítsen az alapvető pénzügyek megértésében, pénzügyi tudatosságra nevelje őket. Olyan életszerű szituációs feladatokkal találkozhatnak a játék során, melyet jelen élethelyzetükben vagy a későbbiekben a saját bőrükön is megtapasztalhatnak, így a való életben könnyebb, tudatosabb döntést tudnak hozni pénzügyeiket illetően.
Takácsné Horváth Ágnes tanárnő tanóráin a Pénziránytű alapítvány PÉNZ7-re készített e-learning feladatát oldottuk meg a tanulókkal. Ezen kívül a 9. évfolyamon egy Testvérosztály közös programját szerveztük meg. A komplex feladat kiterjedt a programok, az utazás és az étkezés megszervezésére és azok anyagai vonzatának megtervezésére is. A PÉNZ7 első napjaiban az iskola legtöbb diákjával regisztráltunk a RÉSZVÉNYFUTAM tőzsdejátékba. Ebben a játékban a középiskolásoknak és tanáraiknak lehetőségük van kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös ingyenes, online tőzsdejátékán. A 2022. március 7. és április 1. között, virtuális tőkével és valódi részvényekkel zajló versenyben minden 9-14. osztályos, 14 éves vagy annál idősebb diák, valamint tanár próbára teheti befektetési érzékét.
Izgatottan várjuk a játék végét!

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el