Megújult iskolánk tankonyhája

2022.03.10

A legkorszerűbb konyhatechnológiai eszközökkel szerelték fel tankonyhánkat. 

Harmincötmillió forintból újult meg a konyha épülete, közel húszmillióból pedig modern berendezéseket kapott a technikum. 

Az átadó ünnepségen részt vett a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója, Rettegi Attila és Szentgyörgyvári Róbert kancellár, Kondora István polgármester valamint dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

"Most épül a város újabb ötcsillagos szállodája, amelynek a szakember-utánpótlásához is nélkülözhetetlen ez a szuper konyha. Itt kell elsajátítani azt a tudást, amellyel a vendégeket a megfelelő minőségben tudják majd kiszolgálni."

Kondora István polgármester

"A szakképzési centrum sikerrel pályázott az ágazati képzőközpontok létrehozására kiírt pályázaton. Az első ilyen központunkat a turisztika-vendéglátás szakterületén akartuk kialakítani. A pályázati projekt keretében korszerűsítették a tankonyha villamoshálózatát, a szellőzőrendszert, a fűtési és vízvezetékrendszert, a tankonyha egyedi bútorzatát és bárpultját."

Rettegi Attila  főigazgató

"Mindenféle olyan felszerelésünk megvan, amelyeket a korszerű vendéglátóipari konyhákban is használnak. Az alapképzés során a turisztikai szakirányban tanulók is megismerkednek a vendéglátás alapjaival, a sütés-főzéssel, hogy lássák, mit kell tudni a testvérszakmában dolgozóknak. A szakirányú duális képzés során pedig már a város összes szállodáját és a gyógyfürdőt is használjuk ahhoz, hogy ne csak iskolai körülmények között, hanem igazi vendégek között is elsajátítsák szakmájuk alapjait."

Hevér Mihályné, a Sárvári Turisztikai Technikum igazgatója

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el