Gólyanap STT

2020.09.08

A nap végén a gólyák "visszarepültek" a díszterembe.

Kollégáimmal már több évvel ezelőtt megfogalmaztuk a gólyatábor alapötletét, de az augusztusi évkezdés munkadömpingje rendre meghiúsította annak megvalósítását. Az idén - talán pont a vírushelyzet okozta lelkiállapotunk miatt - úgy döntöttünk, belevágunk.

A gólyatábort eredetileg háromnaposra terveztük. Három új osztály, három nap. Ez pont ideálisnak tűnt. Sajnos a szervezés előrehaladtával már láttuk, nem tudjuk tartani a tervet. Az immár kétnaposra rövidült eseményt végül az augusztus végén megkapott ágazati vírusprotokoll faragta még rövidebbre. Az új helyzet miatt a szervezői stáb úgy döntött, a tábori programokat átalakítja és egy intenzív gólyatalálkozóvá transzformálja. 2020. augusztus 24-én, délután fél kettőkor érkeztek az osztályok, akiket a díszteremben köszöntő és programismertetés várt. 

A gólyatalálkozó három részből állt. Először a gólyák az osztályfőnökeik segítségével egy játékos ismerkedési órán vettek részt. Utána három helyszínen, három órán keresztül körforgásos módon vetélkedtek egymással az osztályok. Varga Zsófia tanárnő a diákönkormányzatosok segítségével kreatív, iskolaismereti játékot állított össze a gólyáknak. Ezt a részfeladatot a 9.B osztály teljesítette legügyesebben. A másik helyszín a labor volt. Itt Dugmanits Ádám tanár úr palacsintasütéssel és élelmiszerismereti quízzel várta a kilencedikeseket. Ebben a 9.A osztály jeleskedett. Külső helyszínként a Sárvári Arborétumot használtuk. Haraszti Zsolt tanár úr és e sorok írója a 10.A-s lányok részvételével egy időre menő kincskeresést szervezett a gólyáknak. A leggyorsabban ezen a helyszínen a 9.T osztály oldotta meg a feladatot. 

A nap végén a gólyák "visszarepültek" a díszterembe, ahol Grodvalt Ottó tanár úr és a sulirádiós team segítségével pihenésképpen a diáknapi tanárfilmek legjobb részeit néztük meg.

Végső eredményként a 9.T osztály 8 pontot, a 9.B osztály 6 pontot és a 9.A osztály 5 pontot visz magával a gólyanapra! A délután hamar elrepült és a mozizás után elbúcsúztunk a gólyatalálkozó részvevőitől.

Vígh Viktor
gólyanap főszervezője


© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el