Gárdonyi Géza Érdemérem

2021.06.04

Takácsné Horváth Ágnes a Sárvári Turisztikai Technikum középiskolai tanára Gárdonyi Géza Érdemérmet kapott.


Takácsné Horváth Ágnes

GÁRDONYI GÉZA ÉRDEMÉREM


Pedagógusnap alkalmából Sárvár városa minden évben köszönti pedagógusait és elismeri munkájukat. Ebben a tanévben Sárvár Város Önkormányzata "GÁRDONYI GÉZA ÉRDEMÉREM" kitüntetést adományozott iskolánk tanárának, Takácsné Horváth Ágnesnek 30 éves pedagógusi pályája, az iskolai innovációkban kezdeményező, aktív szerepvállalása, sikeres pályázati koordinátori tevékenysége, pályaválasztási felelősként, az iskolai honlap szerkesztőjeként végzett elkötelezett munkája, a pénzügyi és vállalkozói ismeretekhez kapcsolódó tanulmányi versenyeken diákjaival elért eredményei elismeréseként.

Takácsné Horváth Ágnes

Takácsné Horváth Ágnes, informatika, földrajz-biológia szakos tanár, 1990 óta tagja a Tinódi Sebestyén Gimnázium, majd 2020 óta a Sárvári Turisztikai Technikum tantestületének. Szakmai felkészültsége, egyénisége, pedagógiai tevékenysége révén az új intézmény meghatározó személyisége. Megbeszéléseken, értekezleteken rendszeresen kifejti szakmai álláspontját, az iskolai innovációkban, a problémamegoldásban kezdeményező, aktív szerepet tölt be. Közismereti és szakmai tantárgyakat is tanít, a közismereti munkaközösség vezetője, az iskola pályaválasztási felelőse, és honlapjának szerkesztője. A technikum több pályázati projektjében is részt vesz, mint koordinátor (GINOP-6.2.7-20, SELFIE, Hipersuli). A Budapesti Gazdasági Egyetem bázisintézményi programjában kapcsolattartó, szervező feladatokat lát el.

A biológia-földrajz szakos általános iskolai tanári diplomát 1990-ben, a számítástechnika szakos általános iskolai tanári diplomát 1993-ban kapta meg a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán, az informatika szakos középiskolai tanári egyetemi végzettséget a Veszprémi Egyetem Informatika Karán 2001-ben szerezte meg.

Pedagógusi pályájára a megújulásra való képesség és a sokszínűség volt jellemző az elmúlt 30 évben. Kezdetektől 2000-ig tanított biológiát és földrajzot, illetve informatikát 1993-tól napjainkig. Pályája kezdetén tanulóit informatika versenyekre készítette fel, valamint a biológiai öko-táborok egyik főszervezője volt 6 éven keresztül.

A 21. századi követelményeket felismerve, azoknak eleget téve, az utóbbi években újabb szakterülettel ismerkedett meg: a pénzügyi, vállalkozói ismeretekben szerzett jártasságot. Bár a gazdasági témakör korábbi szakjaival csak érintőlegesen volt kapcsolatban, felismerte a pénzügyi nevelés fontosságát, több továbbképzésen is részt vett, és a Pénzügyi és vállalkozói ismeretek c. tantárgyat is oktatni kezdte. Kezdeményezésére a Tinódi Gimnázium, illetve a Sárvári Turisztikai Technikum 2015 óta részt vesz a "Pénz7" elnevezésű szakmai programban, illetve minden évben megszervezi a "Pénzügyi és Vállalkozói Témahét" foglalkozásait. Diákjait több pénzügyi versenyre is felkészítette, például 2017 szeptemberében diákjai részt vettek a "PénzÜgyesek" c. országos pénzügyi-gazdasági-vállalkozói televíziós vetélkedőn, 2019-ben a NagyPénzügyes Teszt középdöntőjébe jutottak, 2020-ban megnyerték a BGE KEVIN verseny regionális döntőjét. 2018-ban elnyerte a Pénziránytű Tanári Díjat (nem közgazdász tanár kategóriában). Diákjaival minden évben indul a BÉT Részvényfutamon, aktivitásukat 2017 óta minden tanévben díjazták az országos versenyen, koordinálásával 2021-ben sorozatban ötödször nyerte el az elismerést iskolája.

Felkészültsége, tevékenysége, elkötelezettsége, kreativitása intézményi közösségünkben fontos értéket képvisel, példát mutat a pedagógustársaknak és a diákoknak.

Sárvár, 2021. június 4.

Hevér Mihályné, igazgató 

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el