Gárdonyi Géza Érdemérem

2023.06.04

Némethyné Dobos Enikő a Sárvári Turisztikai Technikum középiskolai tanára Gárdonyi Géza Érdemérmet kapott.


Némethyné Dobos Enikő

GÁRDONYI GÉZA ÉRDEMÉREM


Pedagógusnap alkalmából Sárvár városa minden évben köszönti pedagógusait és elismeri munkájukat. Ebben a tanévben Sárvár Város Önkormányzata "GÁRDONYI GÉZA ÉRDEMÉREM" kitüntetést adományozott iskolánk tanárának, Némethyné Dobos Enikőnek, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Sárvári Turisztikai Technikum tanárának, példamutató pedagógusi hivatástudattal végzett kiváló oktató-nevelő, tehetséggondozó, személyiségfejlesztő, lelkiismeretes osztályfőnöki munkájáért, kiemelkedően sikeres érettségi- és szakmai vizsgára felkészítő tevékenységéért.

Némethyné Dobos Enikő

Némethyné Dobos Enikő 2006 óta dolgozik intézményünkben. Kezdetben az idegenforgalmi illetve a vendéglátó technikus, majd az OKJ változása után a vendéglátásszervező-vendéglős és az utazás és protokoll ügyintéző szakmára felkészítő képzésben vett részt az érettségi vizsga utáni szakképző évfolyamokon. Emellett a vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportos alapozó oktatásban tartott elméleti és gyakorlati órákat a szakközépiskolai tanulóinknak, vezette szakmai érettségi vizsgájukat. Részt vett a pincér, a szakács és a cukrász képzések szakmai programjának kidolgozásában, az iskolai tanműhelyben gyakorlatot vezet. A külső gyakorlóhelyeken folyamatosan figyelemmel kíséri a diákok tevékenységét, segíti a tanulófelelősök munkáját.

Osztályfőnökként odafigyel diákjai személyiségének fejlődésére, nyomon követi családi hátterüket, segít problémáik megoldásában, közösségépítő programokat szervez.

Folyamatosan fejleszti képességeit, kreativitás, problémamegoldás, kommunikációs rugalmasság, elhivatottság, pontosság jellemezi. Rendszeresen részt vesz továbbképzéseken, különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a digitális technológiákat beépítse az oktatási folyamatba, a szakképzésben alkalmazható digitális tananyagok fejlesztésével, oktatóanyagok készítésével is foglalkozik. Fontosnak tartja, hogy gamifikációs (játékosítás) motivációs eszköztára a pedagógiai gyakorlatban folyamatosan bővüljön, fejlődjön, ezzel is lépést tartva az állandóan változó fiatal generáció igényeivel.

Kollégáival jó munkakapcsolatot alakított ki, a szakképzési munkaközösségben a vendéglátáshoz tartozó oktatók vezetője. Részt vesz az új típusú ágazati szakmai érettségi vizsgára történő felkészítésben, a vizsga előkészítésében és a vizsga lebonyolításában. A komplex szakmai vizsgák bizottságában intézményi delegálti feladatokat lát el.

Szakmai versenyekre készíti diákjait: Évek óta több csapatot indít illemtanversenyen, valamint a Vas Megyei Iparkamara szervezésében a Szakma Kiváló Tanulója versenyen is diákjai kiváló eredményekkel szerepelnek. Idei évben is 3 végzős diák vizsgamentességet kapott a szakmai írásbeli vizsgafeladat teljesítése alól.

Az elmúlt évben képzőhelyellenőrzéssel bővült a kolléganő szakmai tevékenysége.

A 2019-es tanévben újonnan induló technikusi oktatás képzési programjának kidolgozásában aktívan részt vett, vállalta e képzési forma szerint indult első osztályunk osztályfőnökségét.

Szaktudása megbízható, rendelkezik az oktatáshoz, vizsgáztatáshoz szükséges empátiával, reális értékelési képességgel, hatékony kérdezés készségével.

Sárvár, 2023. június 4.

Hevér Mihályné, igazgató 

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el