Fenntarthatósági Témahét 2021. 

2021.04.22

Ökológiai lábnyom, online tanóra, kutatás, KAHOOT kvízek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2021. április 19-23. között hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között.  Iskolánkban fontosnak tartjuk a környzettudatos nevelést, így minden évben részt vettünk a témahét különböző programjain. Ebben a tanévben  megnéztük Áder János köztársasági elnök online tanóráját, fenntarthatósági kutatási programban vettünk részt, KAHOOT kvízekkel "játszunk",  valamint elkészítjük iskolánk tanulóinak ökológiai lábnyomát.

Ökológiai lábnyom számítás


Ha érdekel ökológiai lábnyomod, akkor az alábbi lábnyomon elérhető a teszt, amely egy átlagpolgár feltételezhető fogyasztási szokásainak átszámolási metodikájával készült (lakás, étkezés, közlekedés, beszerzés-vásárlás, hulladék).


Köztársasági elnök tanórája 2021.

A Fenntarthatósági Témahét első napján bemutatásra került tanóra középiskolásoknak és általános iskola felső tagozatosoknak szól, és az alábbi YouTube linken  megtekinthető. 


"Diákok és tanárok a fenntarthatóságról" kutatás online kérdőíve.

A kutatás négy egyetem és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szakmai támogatásával fut a Fenntarthatósági Témahét keretében. A kérdőív a képre kattintva érhető el.
A kutatási program a diákoknak és tanáraiknak a fenntarthatóságról alkotott véleményét kívánja felmérni: mit gondolnak róla, mit tesznek, mit tennének érte, a fenntarthatóság fogalomkörön belül hova helyezik a hangsúlyt, mi foglalkoztatja őket. A kutatás célja továbbá a Fenntarthatósági Témahéten részt vett diákok és tanárok Témahéten szerzett tapasztalatainak felmérése. A kutatás kiemelt célcsoportjai a 10-18 éves, felső tagozatos és középiskolás diákok, illetve bármely általános- és középiskolában oktató pedagógus.

2021-ben a kutatási program 2021. április 19. és május 20. között zajlik, a kérdőív is ekkor tölthető ki.


© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el