Európai Pénzügyes Kvíz Magyar Döntő

2022.04.05

Az online magyar döntő résztevői lehettünk

Iskolánk az eddigi elkötelezett tevékenysége alapján került kiválasztásra - a Pénziránytű Alapítvány és a PÉNZ7 szakmai partnereinek ajánlásával - abba az európai programba, melyben diákjaink részt vettek a  EURÓPAI PÉNZÜGYES KVÍZ MAGYAR DÖNTŐjén. 

Az Európai Bankföderáció mint az Európai Pénzhét főszervezője a Kahoot!-tal együtt életre hívta az Európai Pénzügyi Kvízt (European Money Quiz), hogy a pénzügyi műveltséget érintő tudásátadást játékossá tegyék a résztvevő több mint 30 ország diákjai számára. A PÉNZ7 szervezői megalkották a magyar diákok számára is a pénzügyi műveltséggel, digitális biztonsággal, a pénzhasználattal és a kapcsolódó matematikai alapokkal foglalkozó kérdéseket és feladatokat. Sőt, minden évben a pénzügyi témához igazodva újabb játékokkal tesztelhetik a kicsik és a nagyok is a tudásukat!

A PÉNZ7 KVÍZEK a felsorolt témákban lehetővé tették a gyakorlást és felkészülést a magyar döntő 20 db vegyesen válogatott kérdésére. 

A PÉNZ7 KVÍZ döntő időpontja: 2022. március 21., hétfő 15:00-16:00 volt,  helyszíne: Zoom - online esemény. Iskolánkból 18 diák készült fel a versenyre, korhatár miatt 12 diák vehetett részt a döntőn. Iskolánk legjobbjai: Csonka Sebestyén Szilveszter és Murai Barnabás 9.T osztályos tanulók.

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el