BeKVIKer

2021.01.26

BeKVIKer országos verseny döntőjén voltunk

sChOOL girls: Gosztonyi Vivien, Sebők Bianka, Böröndi Barbara  

TrioPack:  Horváth Fanni, Peszlen Ernő, Dömötör Alexa

Iskolánk mindkét csapata továbbjutott a Budapesti Gazdasági Egyetem által szervezett BeKVIKer országos verseny döntőjébe, ahol végül a sChOOL girls csapat a 8., a Trio Pack csapat pedig a 9. helyen végzett.

A három fordulós verseny döntőjét a vírushelyzet miatt online rendezték meg. 

A diákok közismereti, gazdasági, valamint turizmus-vendéglátás témakörökből álló feladatokat oldottak meg. 
Az első feladat során egy online tesztet töltöttek ki, illetve a kreativitásukra is szükség volt, hiszen tervezniük kellett egy maszkot a verseny logójával. Az egyik csapat maszktervező alkalmazást használt, míg a másik saját kezűleg el is készítette a maszkot.

A második fordulóban a diákok egy esettanulmányt oldottak meg, melyben javaslatot tettek a munkáltatóknak, hogyan tehetik vonzóbbá a fiatalok számára a szállodai munkaköröket. Választ kellett adniuk arra a kérdésre is, miért váltanak a fiatalok 1-2 év után munkahelyet. Mivel a versenyzők már részt vettek nyári szakmai gyakorlaton, így be tudtak számolni saját élményeikről, tapasztalataikról is.
A harmadik feladat ismét egy esettanulmány volt, ám talán ez a feladat bizonyult a legnehezebbnek. A munch.hu alkalmazás külföldi piacra lépésének lehetőségeit kellett feltárniuk.

Az online döntő nagyon jó élmény volt, hiszen amellett, hogy a diákok prezentációs készsége is fejlődött, a munch.hu alkalmazás ötletgazdáival is találkozhattak. A fejlesztők szintén fiatalok, egyetemistaként álmodták meg ezt a programot, mely az ételpazarlás ellen küzd úgy, hogy közben profitot is termel.

A versenyzők a meglévő tudásukat is kamatoztatni tudták, de sok új élménnyel, tapasztalattal is gazdagodtak. Bízunk benne, hogy a következő évben újból összemérhetik tudásukat az ország többi középiskolájával!

Varga Zsófia
közgazdásztanár

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el