Ballagás 2023.

2023.05.05

Kedves Ballagó Diákok!

Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít!

Volt egyszer egy olasz film Néri Szent Fülöpről, évtizedekkel ezelőtt, amely közismertté tette az elhangzott dalt.

Talán észrevettétek, hogy most Boldog Brenner János életéről szóló sorozatot vetít a televízió "Legyetek szeretettel" címmel! Nekünk, vasiaknak különösen nagy élmény látni Jámbor Nándor színészi játékát, hiszen sokan megszerettük őt a Szombathelyi Weöres Sándor színház bérletes előadásain, és jó látni a csodálatos nyugat-dunántúli tájakat a képernyőn. Érdemes megismerni, megfogadni a vértanúhalált halt szerzetes tanításait.

A legfontosabb: Legyetek tisztelettel, és szeretettel embertársaitok iránt, figyelemmel, segítőkészséggel forduljatok egymás felé. Az ember társaslény, közösségben érzi jól magát igazán.

Odaadás, szeretet, empátia és természetesen elhivatottság. Ezek teszik különlegessé napjainkat, így lesz emlékezetes minden pillanat, amelyben a tökéletesség elérésére törekszünk. Ez ad inspirációt ahhoz, hogy folyamatosan új dolgokat tanuljunk és szenvedéllyel, kreativitással, fantáziával tegyük szebbé egymás életét.

Keressétek meg a leginkább hozzátok illő hivatást! A gimnazistáknak azt kívánom, hogy az érettségi vizsga után kerüljenek be a vágyott felsőoktatási intézménybe tehetségük, képességük szerint, a technikumba járóknak pedig sikerüljön jövőt, karriert építeni a turizmus-vendéglátás területén. Fedezzétek fel a választott szakmák szépségeit!

Örüljetek, hogy emberekkel foglalkozhattok, hogy a munka nem unalmas, nap, mint nap új kihívásokkal, új feladatokkal nézhettek szembe. Együttműködve, jó hangulatban, a csapat erejére és tapasztalatára támaszkodva újra és újra megmutathatjátok, hogyan lehet szívvel-lélekkel örömet okozni a figyelemre és törődésre vágyó vendégeknek.

Kedves Ballagó Diákok!

Tehát, én annyit teszek hozzá a mai napon elhangzott ünnepi gondolatokhoz útravalóul, hogy legyetek jók, legyetek szeretettel! Köszönjétek meg szüleiteknek, osztályfőnökeiteknek, tanáraitoknak és mindazoknak a fáradozását, akik segítenek Benneteket céljaitok elérésében!

Kedves Ünneplő Szülők!

Támogassák továbbra is immár felnőtté váló gyermekeiket, szükség esetén legyenek mindig elérhetőek, de hagyják, hogy a fiatalok megvalósítsák saját álmaikat, vágyaikat.

Vasárnap Anyák Napja lesz. Én azt hiszem, az a legszebb ajándék egy édesanyának, hogy látja felnőni legféltettebb kincsét, gyermekét, aki boldog, vannak céljai, és lelkesen tevékenykedik azok elérése érdekében.

Remélem, hogy minden jelenlévő család számára maradandó élmény, szép emlék lesz ez a mai ünnep, bízom benne, hogy az érettségi vizsga előtt álló diákok erőt merítenek a feléjük áradó szeretetből.

Köszönöm, hogy meghallgattak.

Hevér Mihályné
igazgató

Forrás: Sárvári Televízió, Mogyorósi Csongor

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el