Aprítékoljunk!

2023.03.03

"Sárvár vár" – "Megújulók"

Tél van, fűteni kell. De mivel? Természetesen faaprítékoló kazánnal, mert manapság ez a menő! Február 23 – án 13 gércei nebuló vette birtokba laborunkat, hogy kipróbálja a "Sárvár vár" – "Megújulók" címet viselő, a megújuló energiákról szóló projektünket. Már rutinszerűen (hiszen ők a ötödikek a sorban) a gimnáziumi biolaborban kezdtünk naplopással (sörkollektorbemutatóval), és szélkerekezéssel (szélturbinamodell építéssel). Kis séta után a Barabás György MKI DKA műhelyében folytattuk napelembemutatóval és legórobot programozással. És ez után következett, az ERTI a faaprítékoló kazánnal, amely a biomassza felhasználásával kínál hozzáférhető fűtést és használati melegvizet a kutatóintézetnek. Eztán éltünk a Technikum kínálta forró tea és sütemény áldásaival. (Köszönet Nagy Marietta tanárnőnek és tanítványainak és Gabi néninek a szíveslátásért!) Végül Varga László erdész úr (erdei iskolai referens) a tanétteremben a magyar erdők, az erdészet múltját, jelenét és jövőjét mutatta be prezentációjában. Köszönjük!

Záró gondolatként: "Sárvár mindenkit tárt karokkal vár" a laborban, a műhelyben, a tanétteremben, az ERTIben és most már a hazai erdőkben is!

Takács Attila
Projektgazda

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el