Advent I. vasárnapja 

2021.11.28

Földre szállt a kék angyal..

Földre szállt a kék angyal..

Egy évvel ezelőtt azt gondolhattuk, sőt biztosak voltunk benne, hogy ez a karácsonyváró adventi időszak könnyebb, boldogabb és szabadabb lesz. Nem lett könnyű. Mindig izgalommal és boldog várakozással várom ezt az időszakot, mert ott belül olyan jó ilyenkor. Ehhez díszítem a környezetem, hogy ott is megjelenjen a boldogság, a pompa, az öröm. 
Ma olvasgatva találtam rá egy gondolatra, ami tovább vitt és ehhez készítettem el a mai blogbejegyzést.
Az ősi hagyományok szerint négy különleges angyal érkezik hozzánk a Földre. Minden vasárnap más érkezik hozzánk, külön céllal, különleges küldetéssel. Az advent igazi üzenetét hozza el.

Ma egy angyal kék köpenybe öltözve leszállt az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A Békét szimbolizálja. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Ma van az első napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt. Az első gyertya azt jelzi, valami elkezdődött. 

Kezdjük el meghallani a hangját!

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el