A Költészet Napján is szívesen látunkღ

2022.04.11

A regény, amely már megjelenése előtt meghódította a világot

Hazánkban a Magyar Költészet napját 1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ezen a napon irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, versmondó versenyekkel rójuk le tiszteletünket. Iskolánk ezen a napon egy közös könyvolvasásra hívja látogatóit Clélie Avit - Itt vagyok regényével.

A könyv érdekessége, hogy az írónő a művet egy pályázatra írta, melyet a következő Marcel Pagnol - idézetnek kellett inspirálnia:

"Mindenki azt gondolta, hogy lehetetlen.
Aztán jött egy hülye, aki ezt nem tudta. És megcsinálta."

Az akkor 29 éves Clélie Avit, aki tanárnőként dolgozott, szintén megcsinálta! Itt vagyok című regényével megnyerte az első díjat, ráadásul mindezt több mint száznegyven induló közül sikerült elérnie. 

Könyvajánló

Clélie Avit - Itt vagyok (Je suis la)

Elsa nem érez hideget, szomjúságot, éhséget. Egy hegymászó baleset után kómába zuhanva, hónapok óta érzéketlenül fekszik egy kórházi ágyon. Illetve nem teljesen érzéketlenül.
Hall.
Csak ezt senki sem tudja.

Thibault az édesanyját kíséri be a kórházba az öccséhez, ő viszont nem hajlandó bemenni hozzá. Neheztel rá a halálos balesete miatt, amit okozott. A kórházban bolyongva véletlenül Elsa szobájába téved. Ahová ettől kezdve rendszeresen visszatér...

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el