Erasmus + oktatói mobilitás

Dublinban JÁRTAM

2022. május 8-14 között egy hetes ERASMUS+ oktatói mobilitásban vettem részt Dublinban, a kurzus címe: Shadowing Project-based, Technology Enhanced Learning.

Minden délután 13:30-17:00 óráig kurzusfoglalkozásokon vettünk részt, délelőttönként lehetőségünk volt a város nevezetességeinek felderítésére.

A csoportos beszélgetések, feladatmegoldások rávilágítottak arra, hogy a diákok motivációját, érdeklődését folyamatosan fenn kell tartani, ehhez nagy segítséget nyújtanak a változatos online feladatok. A kurzus során megtanultam általam eddig még nem használt online technikákat, melyeket ezután be fogok építeni a tanóráimba.

Német nyelvtanárként a nyelvoktatásában minden csoportban, minden nyelvi szinten tudom használni a játékos, nyelvi készségeket fejlesztő feladatokat, applikációkat, programokat: quizlet, kahoot, mentimeter, padlet, duolingo, google forms stb. Fejlesztik a szövegértést, a szóbeli kifejezőkészséget, együttműködést, segítik a diákok motivációját.

A történelem tantárgy oktatásában is használható szinte mindegyik, motiválásra, kooperáció fejlesztésére, mérésre, visszajelzés kérésére.

A kint tartózkodás során Írország történelméről, kulturális életéről, Dublin nevezetességeiről sok új ismeretet szereztem.

Az angol nyelv folyamatos használata miatt bővült a szókincsem, bátrabban szólalok meg angolul és fejtem ki a véleményemet, emellett megismertünk az ír szlengben gyakran használt kifejezéseket.

Nemzetközi kapcsolatok kötése terén hiányérzet maradt bennem, azt reméltem, hogy egy nemzetközi csapat tagjaként veszek majd részt a mobilitásban, de magyarországi tanárok alkottunk egy csapatot. Ez is nagyon hasznos volt, mivel ugyanabból a "valóságból" érkeztünk és fél szavakból is értettük egymást, de hiányzott az a plusz, amit egy nemzetközi csapat sokszínűsége adhatott volna.

Szentgyörgyi Annamária

© Sárvári Turisztikai Technikum. 9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el